Geplaatst op Geef een reactie

Bootonderhoud: Marine lijn

“koop een boot en werk je dood” … Een veel gehoorde uitdrukking en als je het mij vraagt is het lichtelijk overdreven. Maar toch, een boot vergt wel degelijk onderhoud. Voor het hout en de dekzeilen zijn er tegenwoordig producten op de markt die het onderhoud gemakkelijker en minder tijdrovend maken. En dat is mooi, want zo blijft er meer tijd over om het water op te gaan.

Sinds de afgelopen maand hebben we de eerste twee producten in de nieuwe Marine lijn in de shop opgenomen. We hebben eerst een teakreiniger (clean 201) en een teakbeschermer (care 202) in onze collectie opgenomen. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor deze houtsoort en daarmee uitermate geschikt voor het onderhoud van je teak dek. Door de eigenschappen van deze producten is het zeer eenvoudig om onderhoud zelf uit te voeren. Het is niet moeilijk om tot een prachtig eindresultaat te komen

Stappenplan voor het reinigen van een teak dek

We gaan er in dit geval vanuit dat je gebruik maakt van de clean 201 en de care 202 producten uit de shop.

  1. Spoel het teak dek schoon met water, zorg ervoor dat grove delen verwijderd zijn.
  2. Breng de clean 201 aan op het teak dek. Je kunt het rechtstreeks uit de fles op het dek aanbrengen.
  3. Schrob met een borstel het product in het hout.
  4. Als het vuil zichtbaar verwijderd is spoel je het dek goed schoon.
  5. Laat het dek zo droog mogelijk opdrogen.
  6. Breng de care 202 aan. Het is handig om dit met behulp van een plantenspuit te doen. Behandel niet al te grote delen tegelijk, je hoeft niet bang te zijn voor kleurvlekken.
  7. Werk de care 202 in het hout met een roller of een kwast. Zodra het licht begint te schuimen weet je dat er genoeg product is aangebracht.
  8. De care 202 hoeft alleen nog maar in het hout te trekken, dat zal ongeveer een uur duren. Na 24 uur is het helemaal uitgedroogd en is je boot klaar om het water op te gaan!

Het resultaat

Teakdek reinigen voor
Voor behandeling
Teakdek reinigen na
Na behandeling

Dekmeubelen behandelen

Uiteraard kun je met dezelfde producten ook je dekmeubelen behandelen. En als je toch bezig bent, ook tuinmeubelen van teakhout, of je eettafel is te behandelen met deze producten. Je zorgt met de behandeling ervoor dat meubelen zeker twee jaar geen onderhoud meer nodig hebben. Het product maakt het hout waterafstotend en maakt teak daarom duurzaam voor gebruik buiten.

Laat ons gerust weten wat je ervaringen zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.