Geplaatst op Geef een reactie

Nano coating in de bouwmarkt

Nano coating bouwmarkt

Regelmatig ontvang ik de vraag of onze producten ook bij bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei of Hornbach verkrijgbaar zijn. Het korte antwoord daarop is nee. Hieronder lees je waarom dit het geval is.

Prijsopbouw van nano coating

Is er dan helemaal geen één bouwmarkt die nano coating verkoopt? Antwoord hierop is dat er enkele bouwmarkten zijn die een heel klein assortiment nano coatings verkopen. Wij raden deze “bouwmarkt nano coatings” af. De belangrijkste reden waarom nano coating niet in de bouwmarkt worden verkocht is de prijsopbouw. Bij goedkope nano coatings worden de werkzame stoffen opgelost in water. Dat zorgt ervoor dat het product niet goed reageert met de ondergrond.

Een goede nano coating heeft speciaal afgestemde solventen nodig als oplosmiddel. Deze solventen zijn prijzige grondstoffen. De prijs betaalt zich echter terug in de werking van het product.

Dure solventen zijn ook de reden dat het voor bouwmarkten niet snel aantrekkelijk is om de producten aan te bieden. De inkoopprijzen liggen relatief hoog en als de grote bouwmarkten een scherpe prijs willen bieden dan blijft er weinig marge over.

Nano coating is relatief onbekend

Ken je het fenomeen waarbij je bouwmarkt medewerker een vraag stelt, en dat het antwoord zeer twijfelachtig overkomt? Deskundig personeel is tegenwoordig schaars in bouwmarkten. Aangezien nano coating een relatief nieuwe categorie producten is, is informatievoorziening een probleem. Op onze website kun je eenvoudig alle informatie teruglezen, maar in de bouwmarkt is deze informatie beperkt. Het is ook voor bouwmarkten een kostenpost om een nieuwe productgroep met nieuwe productinformatie te introduceren.

Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?

De vraag kan ook worden omgedraaid: Waarom zou je nano coating in de bouwmarkt willen kopen? Nano coating is een perfect product om via internet te kopen. Kopen via internet is veilig, snel en je kunt het in de meeste gevallen gratis thuis laten bezorgen. Kies je voor betaling met AfterPay dan betaal ze zelfs pas als je het product al in huis hebt.

Daarnaast is nano coating kleurloos. Je hoeft dus niet naar een winkel om daar te beoordelen of je de kleur mooi vindt. Tel daar de “niet goed, geld terug” garantie op, en je risico is nihil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.