Geplaatst op Geef een reactie

Tuinhuis impregneren

Tuinhuis impregneren

Na aanschaf van uw tuinhuis bent u helemaal gelukkig. Hij staat prachtig in de tuin en dat wilt u ook zo houden. Over het algemeen zijn tuinhuizen van zachte houtsoorten gemaakt. Zachte houtsoorten moeten goed worden beschermd tegen weersinvloeden. Traditioneel werden tuinhuizen vaak gebeitst, is dat verstandig?

Tuinhuis beitsen of impregneren?

Beitsen is een prima methode voor het beschermen van uw tuinhuis. Er zijn een aantal punten waar op moet worden gelet. Beits is een product dat deels in het hout trekt. Hout kan nog wel ademen, maar vocht kan het hout niet meer intrekken. Voor een eerste bescherming is dit prima, maar hou er wel rekening mee dat vuil blijft aanhechten en op de lange termijn het hout kan aantasten. Beits moet dus herhaald worden. Hoe vaak? Dat is afhankelijk van de plaatsing van het tuinhuis. Ga er vanuit dat dit ongeveer één keer per seizoen is.

Impregneren met een nanocoating heeft een aantal voordelen ten opzichte van een beits. Als eerste is nanocoating zeer eenvoudig aan te brengen. Met een verfroller, of een blokkwast brengt u de nanocoating binnen een handomdraai aan. Een flink tuinhuis is binnen een uur volledig behandeld. Omdat nanocoating kleurloos is hoeft u niet heel precies te werk te gaan. Brengt u ergens iets te veel product aan? Geen probleem, u zult dit later niet meer terug zien. Het belangrijkste voordeel van nanocoating ten opzichte van een beits is de langdurige werking. Nanocoating blijft met gemak twee seizoenen zijn werk doen. Als het tuinhuis weinig te lijden heeft van de weersinvloeden is vier jaar ook makkelijk te halen. Daarbovenop geldt nog eens dat nanocoating ook nog eens beter beschermt. Omdat het hout hydrofoob wordt valt ook vuil snel van het hout. Uw tuinhuis blijft als nieuw.

Conclusie

[twocol_one]
Nanocoating
+ Kleurloos
+ Optimale langdurige bescherming
+ Eenvoudig aan te brengen
– Hogere investering, dus wordt pas later terugverdiend
[/twocol_one] [twocol_one_last]
Beits
+ Goedkoper
– Verkleurt het hout (kan ook als voordeel worden gezien)
– Relatief kortdurende bescherming
– Aanhechting van vuil
[/twocol_one_last]

Welk product heb ik nodig?

Voor het behandelen van een tuinhuis van een zachte houtsoort adviseren wij Care 102. Bij een tuinhuis van hardhout adviseren wij Care 202.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.