Geplaatst op Geef een reactie

Steigerhout behandelen

In Nederland is steigerhout één van de populairste houtsoorten voor in de tuin of binnenshuis. Het hout wordt veelal gebruikt voor tafels, stoelen, tuinbanken, bedden of plantenbakken. Steigerhout, of wel vurenhout, is een zachte houtsoort die in eerste instantie wordt gebruikt voor steigers in de bouw. Het hout wordt gekenmerkt door zijn ruwe uitstraling en lange vezels. Door deze lange vezels is het hout flexibel en daarom ook zeer geschikt voor het maken van meubels. Om steigerhout goed eruit te laten zien is het belangrijk om het hout goed te behandelen. 

Waarom een nano coating gebruiken?

Steigerhout is zeer gevoelig voor de invloed van vocht- en temperatuurverschillen. Onbehandeld steigerhout heeft de neiging om snel te vergrijzen of krom te gaan staan door vocht en andere invloeden. Daarom is het van belang om het hout te beschermen, om zo de oorspronkelijke uitstraling te behouden. Behandeld steigerhout heeft geen last van vergrijzing, verkleuring door de zon, vuil, schimmels of algen. Daarnaast kan je steigerhout voor binnen ook behandelen om vlekken of kringen in je meubels te voorkomen. De nano coating droogt kleurloos op en verandert dus niets aan het uiterlijk van je meubels. Voor binnen- en buitenmeubels kan je de levensduur verlengen en ervoor zorgen dat meubels er nog jaren op hun best uitzien.

De Care 102 is een duurzaam product op waterbasis die je hout tot wel 2 jaar zal beschermen tegen invloeden van buitenaf. Vocht zal niet meer in het hout trekken, waardoor het een veel langere bescherming biedt dan andere producten. 

Steigerhout behandeld met Nano coating. Helft geïmpregneerd.
Tafel na behandeling van de Clean 101 en Care 102

Een ander voordeel van onze nano coating is dat steigerhout zijn natuurlijke uitstraling behoudt. De transparante beschermlaag verandert niets aan de kleur van het hout. In tegenstelling tot andere beschermers op de markt, die wel de oorspronkelijke kleur veranderen. Bijvoorbeeld olie, die geeft hout vaak een donkerdere uitstraling. Beits geeft het hout een dekkende- of semi-transparante afwerking. Het beste product waarmee u uw hout wilt beschermen is dus afhankelijk van de uitstraling die u wilt bereiken. 

Hoe gebruik ik de onderhoudsset voor steigerhout?

De nano coating is eenvoudig aan te brengen op het hout. Wij adviseren altijd om eerst het hout goed te reinigen, dit kan met de Clean 101. Zo verwijder je oude vuilresten en zorg je ervoor dat de coating het beste in het hout kan trekken. Op deze manier krijg je het beste resultaat. Het reinigen van het hout kan gaat als volgt:

  1. Verwijder grove vuilresten
  2. Maak het hout nat
  3. Giet de Clean 101 onverdund in een verfbak
  4. Neem de harde borstel en wrijf het product goed in  
  5. Spoel de tafel af en laat het hout opdrogen

Voordat je de Care 102 aanbrengt laat je het hout goed drogen. Daarna heeft de Care 102 een droogtijd van 24 uur. Tijdens de droogtijd mag het hout niet in aanraking komen met vocht of water. Let dus altijd even goed op de weersvoorspellingen voordat je het hout gaat behandelen. De Care 102 breng je op de volgende manier aan: 

  1. Zorg dat het te behandelen hout zo droog mogelijk is
  2. Giet het product in een verfbak
  3. Breng het product ruim aan op het hout met een blokkwast of verfroller
  4. Het product begint te schuimen, zo is er voldoende aangebracht
  5. Na een uur trekt het product kleurloos in, droogtijd is 24 uur 
ProFluid PF Clean 101 & PF Care 102 – Hout reinigen en beschermen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.