Geplaatst op Geef een reactie

Textiel impregneren

textiel protec 502 waterafstotend

Het beschermen van je favoriete items is ontzettend gemakkelijk met onze textielimpregnaties. Voor elk soort materiaal hebben wij een gepaste impregnatie, zoals katoen, suède, leer of nubuck. De textielimpregnatie zorgt ervoor dat items na de behandeling een water, olie- en vuil afstotende werking krijgen. Druppels zullen als pareltjes van het materiaal aflopen en niet meer intrekken. Items zijn langdurig beschermt en blijven er als nieuw uitzien.

Hoe werkt het?
De Textiel 502 is een nano protectie die een onzichtbare verbinding maakt met de textielvezels. Het effect is dat vuildeeltjes zoals water, olie en vet zich minder goed kunnen hechten aan het oppervlak. Je item houdt zijn ademende eigenschap en is beschermt tegen water, wijn, koffie, ketchup en nog veel meer. Ook zit er een UV-filter in verwerkt die ervoor zorgt dat items de oorspronkelijke uitstraling behouden. De transparante werking van de spray zal de eigenschappen en structuur van textiel niet wijzigen. Zo behoud je ten alle tijden de originele staat van het item.

Mocht het zijn dat er een vlek zit in je favoriete item, dan kan je deze eerst verwijderen met de Clean 101. De cleaner verwijderd eenvoudig hardnekkig vuil, daarna kan je je item beschermen met de Textiel 502. De spray is eenvoudig toe te passen. Enkel op het item sprayen en daarna 6-12 uur laten drogen. Het is belangrijk dat in de droogtijd het textiel niet in aanraking komt met vocht en vloeistoffen.
Kleding kan na het gebruik van de Textiel 502 gewoon gewassen worden. Nadat de kleding is gewassen moet het of in de droger gedroogd worden of gestreken worden. De hitte zorgt ervoor dat de werking van het product wordt gereactiveerd.

Waarvoor te gebruiken?
De spray is toepasbaar op alle soorten items gemaakt van synthetisch textiel (katoen, polyamide, polyester, nylon of gemengde garens). Je kunt de spray dus gebruiken op kleding, schoenen, jassen, overalls, tassen, banken, stoelen of kussens. Noem het zelf maar op. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat je nieuwste items vies worden of vlekken krijgen. Zelfs wijn zal niet binnendringen in het materiaal.

Ook werkkleding, ski- en regenkleding is eenvoudig te beschermen met de Textiel 502. De impregnatie zorgt ervoor dat water in pareltjes van de textiellaag afrolt en niet wordt opgenomen in de stof. Zo blijf je droog en warm in alle weersomstandigheden, water krijgt niet meer de kans om binnen te dringen. Merk je dat geïmpregneerde kleding toch klam wordt na een tijdje, dan kun je deze eenvoudig opnieuw impregneren, waardoor je item weer jaren mee kan!

De spray is ook toepasbaar op mondkapjes van textiel. Je maakt het mondkapje waterafstotend, waardoor water, vochtnevels en daarmee micro organismen niet verder door de textielvezels binnendringen of naar buiten treden. Met deze werking verhoog je niet alleen je eigen hygiëne maar ook die van een ander. (Let op: Mondkapjes met deze toepassing zijn geen vervanging voor de officiële medisch goedgekeurde mondkapjes). De werking is mens, huid- en milieuvriendelijk.

Voor producten gemaakt van leer, nubuck of suède hebben wij een andere impregnatie, de Textiel 505. Deze impregnatie heeft dezelfde werking als de Textiel 502. De spray zorgt ervoor dat water, olie en vuil zich minder goed kunnen hechten aan het materiaal. Ook blijft je item met deze spray ademend en behoudt het zijn oorspronkelijke eigenschappen. Insprayen moet op 20-30 cm afstand van het item. Daarna moet het 24 uur drogen. Tijdens het drogen mag het oppervlak niet in aanraking komen met vocht of vloeistoffen.

Impregneren van mondkapjes

Wat maakt onze producten zo uniek?
De Textiel 502 heeft veel eigenschappen die niet te vergelijken zijn met de gebruikelijke sprays. Zoals de langdurige werking van het water, olie- en vuil afstotende effect. Ook is het mogelijk kleding te wassen zonder dat het product zijn werking verliest. Er is geen ander product op de markt met deze eigenschappen. Daarbij biedt de spray een manier op jezelf nog beter te beschermen in deze tijd. Het impregneren van mondkapjes met onze spray biedt een extra beschermlaag tegen invloeden van buitenaf.
Er bestaan van allerlei sprays om schoenen te beschermen, maar wat de Textiel 505 zo uniek maakt is zijn duurzame gebruik. In tegenstelling tot andere sprays, die je regelmatig moet herhalen, is de werking bij onze spray 3-6 maanden. Verder kun je met 300 ml al gauw 10 paar schoenen behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.